Ik zie door de magnesiumbomen het bos niet meer ;)

Vorige Artikel 18 van 49 Volgende

Er zijn zoveel soorten magnesium op de markt hoe weet ik wat ik nodig heb. En waarom zou ik een supplement kopen of vlokken? Wat is nu eigenlijk het verschil?

Hieronder licht ik even kort toe per soort wat mijn ervaring is met de soorten die er op de markt zijn.

Voor alle magnesium dummies onder ons. Wat is Magnesium nu eigenlijk? Magnesium is een belangrijk mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben als gevolg van het gebruik van stress of kunstmest. Dit mineraal verwijdt de bloedvaten en werkt zeer krachtig tegen stress, depressies en krampen.

Ook ontspant magnesium de spieren en het zenuwstelsel. Dit mineraal is betrokken bij meer dan 300 lichaamsprocessen en is daarmee ook een belangrijke schakel in de energievoorziening. Een tekort kan leiden tot vermoeidheid en lusteloosheid. Magnesium is een mineraal waar we dagelijks vrij veel van nodig hebben Met name stress fysiek en emotioneel zorgt voor een toename van het verbruik van magnesium.

Welke soorten magnesium zijn er en wat past bij mij?

Magnesiumtabletten/capsules: Vaak worden de hoeveelheden niet goed door het lichaam opgenomen en zitten er veel hulpstoffen bij die je liever niet tot je neemt zoals dextrose. Wat mij betreft een no go.

Bitterzout (epsom zout/salt): Magnesiumsulfaat ook wel Engels zout genoemd. Dit middel wordt al lang als huishoudmiddel gebruikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik.

Uitwendig gebruik: als badzout ongeveer 100 gram in een warm bad of als kompres om spieren te ontspannen.

Inwendig gebruik: 1 maal per dag 2 theelepels aan een glas water toevoegen.

Magnesiumvlokken:Magnesium vlokken leveren al de nodige magnesiumchloride die het lichaam nodig heeft om die tekortkomingen te helpen verminderen

zodat het lichaam zichzelf kan genezen. Je lichaam neemt de

magnesiumvlokken

magnesium op via je huid, ons grootste orgaan.

Gebruik: Heerlijk voor in bad voor het slapen gaan om compleet te ontspannen en uitgerust wakker te worden. Ook ideaal voor een o

ntspannen voetenbad.

Magnesiumgel:De huid is ons grootste orgaan en kan ook magnesium opnemen. Geef je zelf een heerlijke massage op de plaatsen waar je spierspanning ervaart of een algehele massage.

Okinawa zeekoraalmineralen: Een multimineraal uit de natuur! Deze bevat calcium en THF_Okinawa_50gr_HRmagnesium in de natuurlijke verhouding van het lichaam 2:1. Daarnaast bevatten okinawa zeekoraalmineralen ook 76 essentiële ionische mineralen en spoorelementen. Het meest pure en natuurlijke mineraal- en sporenelementsupplement, afkomstig uit Okinawa, een eiland bij Japan. Het is het enige koraal, uit de 2500 soorten in de wereld, waarvan de minerale inhoud en de verhoudingen qua samenstelling vrijwel identiek is aan die van het menselijk bot. Chirurgen over de hele wereld gebruiken dit koraal zelfs bij bottransplantaties. Zij hebben een aangetoonde beschikbaarheid van 80% binnen 20 minuten.

Nano magnesium 
Wat is precies het verschil?Nano magnesium is een revolutionaire vorm, bestaande uit minuscuul kleine en pure magnesiumdeeltjes die via het mondslijmvlies snel worden opgenomen. De kleine deeltjes dringen heel diep het lichaam in, waar magnesiumzMagnesium Xtra 1 Ltr DUouten niet komen. Denk aan de zenuwbanen en ons zenuwstelsel. In ons zenuwstelsel is magnesium een bouwstof voor allerlei belangrijke hersenstofjes en hormonen, waardoor we lekker in ons vel zitten, goed slapen, ontspannen zijn en helder van geest en ons goed kunnen focussen. Ook veilig tijdens de zwangerschap te gebruiken.

Magnesiumzouten voor uitwendig gebruik en nano magnesium vullen elkaar prachtig aan, waarbij de magnesium uitwendig vooral een plaatselijk effect heeft en de nano magnesium de tekorten diep in het lichaam aanvult. Tezamen zorgen zij voor ultieme ontspanning en een langdurig resultaat! Mocht je behoefte hebben aan meer ondersteuning in de vorm van calcium en essentiële mineralen kies dan voor okinawa zeekoraalmineralen.

www.gewoonlekkerpuur.nl

 

 

© 2016 - 2023 Gewoon Lekker Puur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel