Vitamine C + zink

Vorige Artikel 91 van 133 Volgende
€ 14,00 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Vitamine C + zink

Over zink:

Alle cellen in ons lichaam hebben zink nodig (voor bijvoorbeeld energieproductie, celdeling en celdifferentiatie) en naar schatting 10% van alle lichaamseiwitten hebben bindingsplaatsen voor zink (veelal voor stabilisering van de eiwitstructuur). Zink is essentieel voor de activiteit van meer dan 300 (metallo)enzymen (die uiteenlopende biochemische reacties katalyseren) en meer dan 2000 transcriptiefactoren (zogenaamde zinkvingereiwitten, die de genexpressie reguleren). Ook is zink betrokken bij de communicatie tussen cellen (intercellulaire signalering) en de signaaloverdracht in cellen (intracellulaire signalering). In de hersenen speelt zink een rol bij de zenuwprikkeloverdracht en neuronale plasticiteit (het vermogen van hersenweefsel zich te herstellen en herstructuren). Daarnaast hebben zinkionen directe antimicrobiële activiteit.

 

Over vitamine C:

De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine-C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding. Vitamine C is wateroplosbaar en komt in het hele lichaam verspreid voor met de hoogste concentratie in de bijnieren en hypofyse. De grootste hoeveelheid vitamine C bevindt zich echter in lever en skeletspieren, vanwege de grote omvang in relatie tot het hele lichaam. 

Voor de aanmaak van collageen en andere bindweefselmoleculen is vitamine C essentieel. Mede daarom helpt vitamine C de bloedvaten gezond en elastisch te houden. Alle weefsels die ons lichaam structuur en stevigheid geven zoals de gewrichten, pezen, huid, spieren (waaronder de hartspier), botten en bindweefsel zijn afhankelijk van de opbouwende activiteit van vitamine C, met name in herstelperiodes. Daarnaast speelt vitamine C een belangrijke rol bij de synthese van neurotransmitters, steroïdhormonen, carnitine, de omzetting van cholesterol in galzuren, de afbraak van tyrosine en de mineralenstofwisseling. 


Een supplement ter aanvulling op uw dagelijkse voeding. Vitamine C en zink ondersteunen de weerstand.

Toe te passen voor uiteenlopende gezondheisdoelstellingen.

Te gebruiken voor kinderen en volwassenen.

 

Gebruiksadvies

Tablet innmenen met een glas water of in een glas warm water oplossen

Volwassenen: 1-2 tabletten per dag

Kinderen: 1 tablet per dag

 

Ingrediënten: Ascorbinezuur (vit.c) Cellulose (bindmiddel) Zink, PEG en PVP (bindmiddel), Magnesium-stearaat (smeermiddel).

 

Voedingswaarden per tablet:

- 350mg Vitamine C 

- 6mg Zink 

© 2016 - 2022 Gewoon Lekker Puur | sitemap | rss